Startsida
Butik

Fri frakt vid order över 499 :- |   15% rabatt på mängder av poolkemikalier

Pooltak

Välj ett testatpooltak!

Leia

Leia passar alla standardpooler på 3×6 och 4×8 meter.

Modellserien är mycket populär och uppfyller alla krav som man kan ställa på ett pooltak med elegant design och robust konstruktion. Pooltaket Leia passar särskilt väl för dig som är ute efter ett lågt och stilrent pooltak. Trots den låga höjden finns det gott om rum för dig att simma under taket. När pooltaket är stängt är det barnsäkert och kan endast öppnas med nyckel. Leia har som standard 12 mm komfortskena på endast en sida. Du väljer själv vilken sida. På motsatt sida skenan, på den största sektionen, monteras skjutdörren. Med förlängningsskena kan du skjuta pooltaket förbi hela poolen.

Leia levereras i en box som byggsats, men kan också mot pristillägg levereras i färdigmonterade sektioner för enkel installation.

Nova comfort

Nova Comfort passar alla standardpooler, både med och utan poolsarg.

Modellserien är mycket populär och uppfyller alla krav som man kan ställa på ett pooltak med elegant design och robust konstruktion. Nova Comfort passar särskilt väl för dig som är ute efter ett något högre pooltak. Nova
Comfort ger dig gott om rum att simma under taket. När pooltaket är stängt är det barnsäkert och kan endast öppnas med nyckel.

Nova Comfort har som standard skjutdörr som kan monteras på valfri sida om största sektionen och avtagbar front-. och bakgavel. Nova Comfort är utrustat med extra platta komfortskenor med en höjd på endast 12 mm. Med förlängningsskenor kan du skjuta pooltaket förbi hela poolen.
Nova Comfort levereras i en box som byggsats, men kan också mot pristillägg levereras i färdigmonterade sektioner för enkel installation.

POOLTAK MÅTTBESTÄLLDA

MÅTTBESTÄLLDA POOLTAK MED STOR VALFRIHET

Vi har åtta olika pooltaksmodeller i vårt specialsortiment, samtliga går att måttbeställa så att pooltaket passar just dina förutsättningar.

Våra måttbeställda pooltak levereras alltid i färdigmonterade sektioner för ännu enklare installation.

LÅSBARA OCH BARNSÄKRA POOLTAK MED NYCKEL

Samtliga pooltak i specialsortimentet är certifierade och godkända enligt fransk säkerhets- och kvalitetsstandard* och omfattas av 3 års materialgaranti.

Samtliga pooltaksmodeller från Gullberg & Jansson är låsbara och barnsäkra. De kan snabbt låsas upp med nyckel och uppfyller lagstadgat krav på barnsäkerhet.

LEVERANSSÄTT

Våra måttbeställda pooltak levereras alltid med hjälp av
kranbil för att undvika transportskador.

Leia pooltak

Nedan tabell visar cirka min/max innermått på våra pooltaken i specialsortimentet med hänsyn till viktiga tillverkningsfaktorer.

tabel matt

Klarplast eller kanalplast?

Kanalplast ger ett naturligt insynsskydd för den som vill bada under pooltaket. Eventuella repor syns inte lika tydligt och inköpspriset är lägre än för klarplast.

Fördelar med klarplast

Pooltak i klarplast är en exklusiv lösning för dig som vill simma under pooltaket och ändå kunna se fritt ut. Vid stora temperaturskillnader bildas dock lätt kondens på tak och väggar vilket kan försämra sikten. Pooltak i klarplast ger dig fritt ljusinsläpp och förhöjer effekten av din eventuella poolbelysning.

Isoleringsförmågan mäts med det s.k. U-värdet som betecknar koefficienten för transmissionsförlusterna. Ett lägre U-värde (W/m²K; watt per kvadratmeter och grad) indikerar bättre isolering. U-värdena nedan anger värdena för klarplast i PC, polykarbonat.

Panelval U-värde
3 mm klarplast 6,0 W/m²K
4 mm klarplast 5,1 W/m²K

Fördelar med kanalplast

Kanalplasten är lättare och har kanaler med ett mellanrum av luft, vilket ger den något bättre isoleringsförmåga än klarplasten.

För ett pooltak utrustat med kanalplast kan det med tiden uppstå algtillväxt inne i kanalerna (oftast i nederkant). För ett pooltak utrustat med klarplast kan det däremot inte uppstå algtillväxt, då klarplasten är helt utan kanaler. Eventuella missfärgningar på kanalplasten, på grund av algtillväxt, omfattas inte av materialgarantin.

Isoleringsförmågan mäts med det s.k. U-värdet som betecknar koefficienten för transmissionsförlusterna. Ett lägre U-värde (W/m²K; watt per kvadratmeter och grad) indikerar bättre isolering. U-värdena nedan anger värdena för kanalplast i PC, polykarbonat.

Panelval U-värde
3 mm klarplast 6,0 W/m²K
4 mm klarplast 5,1 W/m²K
Produkten har lagts till i din varukorg